Dagschema

Dagschema

Voor kinderen is een vast dagritme erg belangrijk. Dit zorgt voor structuur en rust, en hierdoor weten ze waar ze aan toe zijn. Ook geeft het de kinderen ruimte om zich te kunnen ontwikkelen. Want als alle dagelijkse handelingen vertrouwd zijn, kan het kind zijn energie richten op groei en ontwikkeling.

Omdat dit zo belangrijk is, houdt Mijntjes Kids zich aan het ritme van het kind en wordt dit afgestemd met de ouders. Voor de jongere kinderen kan het onderstaande schema afwijken.

Ontvangst kinderen
Tussen 8:00 en 9:00 uur worden de kinderen gebracht. De oppas-schriftjes worden overgedragen en bespreken eventuele bijzonderheden.

Vrij spelen/activiteit
De kinderen kunnen vrij spelen met (uitdagend) speelgoed of we gaan knutselen/zingen/dansen.

Fruit eten
Rond 10 uur gaan we met zijn alle fruit eten en drinken we wat. We kletsen, zingen en bespreken wat we gaan doen.

Ochtendprogramma
De kinderen spelen vrij of we spelen samen, gaan wat knutselen of we gaan op pad naar bijv. de speeltuin/kinderboerderij/bos.

Middageten
Rond 12 uur is het tijd voor boterhammen en drinken we een glaasje melk of karnemelk. De eerste boterham is hartig en daarna mogen ze evt. zoet beleg. Bij goed weer gaan we gezellig picknicken in het park.

Slapen
Tussen 13:00 tot 15:00 uur is het tijd voor een middagdutje of rusttijd. Het is een intensieve dag voor kinderen en ze krijgen veel prikkels, daarom is een periode van rust erg belangrijk. De kinderen die niet meer hoeven te slapen mogen vrij spelen of we doen samen een rustige activiteit.

Tussendoortje
Na het middagdutje of rusttijd krijgen de kinderen een koekje en/of fruit/groenten en wat te drinken. We kletsen, zingen en bespreken wat we gaan doen.

Middagprogramma
De kinderen spelen vrij of we spelen samen, gaan wat moois knutselen of we gaan op pad naar bijv. de speeltuin/kinderboerderij/bos.

Ophalen kinderen
Tussen 17:00 en 18:00 worden de kinderen opgehaald. De oppas-schriftjes worden overgedragen en bespreken eventuele bijzonderheden.

Visit Us On Facebook